Десктоп наспроти мобилни казино игри

Вести

2020-01-20

Додека десктоп игрите сè уште имаат посебна предност во однос на неговиот мобилен колега, јазот се намалува - благодарение на технологијата за паметни телефони што брзо се развива.

Десктоп наспроти мобилни казино игри

Играње на мобилни уреди: Брзо достигнување со работната површина

Неодамнешните достигнувања во мобилната технологија значително го намалија јазот помеѓу казино ориентирани кон десктоп игри и она што се доживува на паметен телефон. Сепак, клучните разлики сè уште постојат, особено што се однесуваат на преференциите на клиентите, пристапноста до платформите за игри и достапноста на опциите за игри - а да не ги спомнуваме очигледните разлики во големината на екранот.

Прво и основно, двете платформи имаат тенденција да привлечат различни видови играчи. Оние кои претпочитаат десктоп се генерално посериозни играчи, ставајќи повисоки облози од нивните колеги кои користат телефон. Ним им е поудобно со перцепираната безбедност што ја дава десктоп компјутерот, додека пообични играчи – кои играат за помали влогови – претпочитаат паметни телефони.

Пристапност

Друга голема разлика помеѓу десктоп и мобилните игри вклучува пристапност. Додека паметните уреди, како што се телефоните и таблетите, им дозволуваат на играчите да ги обложуваат секаде каде што има пристап до интернет, тие исто така имаат недостатоци во споредба со десктоп компјутерите, кои генерално му овозможуваат на играчот повеќе карактеристики и опции за игри.

Општо земено, десктоп игрите им обезбедуваат на играчите поширок опсег на избори, вклучувајќи го и бројот на понудени игри. Ова главно се должи на помалата големина и капацитет на мобилните уреди, што ги прави невозможни одредени карактеристики на игри. Сепак, ова брзо се менува, бидејќи онлајн казината нудат повеќе игри дизајнирани специјално за мобилни играчи.

Ограничувања на големината на приказот

Во однос на игрите, најочигледната разлика помеѓу десктоп компјутерот и мобилниот уред е големината на екранот. Додека првиот може да се пофали со голем екран (да не зборуваме за тастатура и глушец), вториот е ограничен на релативно мал, што значи помалку графика и помалку детали.

Уште повеќе, паметните уреди – особено телефоните – се ограничени на едноставни тастатури, кои имаат ефект на ограничување на бројот на контролни опции достапни за плеерот. Ова е исто така една од главните причини поради кои сериозните гејмери имаат тенденција да претпочитаат десктоп игри, што им става многу повеќе опции на дофат.

Затворање на јазот

Но, иако десктоп игрите сè уште имаат посебна предност (освен, се разбира, во однос на мобилноста), се чини дека јазот се затвора. Како што паметните телефони стануваат сè поприсутни, се повеќе и повеќе онлајн казина се грижат конкретно за мобилните играчи, кои брзо стануваат нивна главна база на клиенти.

Како резултат на брзиот развој на технологијата за паметни телефони, мобилните игри продолжуваат да прават забележителни чекори, со подобра графика и звучни ефекти, заедно со значително подобрена интероперабилност. Иновации како овие сигурно ќе ја прошират привлечноста на онлајн игрите до глобалната публика, додека на мобилните играчи им ветуваат уште позадоволно искуство со игри.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести